WhatsApp%20Image%202020-04-05%20at%2015.

Hallo!

Ik ben Aranka. Mijn vrienden omschrijven mij als extravert, zorgzaam en aangenaam in de omgang. Mijn gezin en familie ziet mij eerder als een warm en gedreven persoon met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Op de werkvloer noemen ze mij een doorzetter, motivator en vertrouwenspersoon.

Ik zie mezelf als mensgericht en waardengedreven. Ik smul van introspectie en alle facetten van zowel emoties als het menselijke brein.

 

In de zomer van 2016 stelde ik me volgende vraag: ik heb alles waarnaar ik gestreefd heb op dit moment van mijn leven, hoe komt het dat ik niet overmatig gelukkig ben? Na een moeilijk proces van bijna 4 jaar kwam ik tot het antwoord en kon ik eindelijk echt gelukkig zijn.


Ik besefte dat ik het product was van een maatschappij in problemen. De gewoontes van de post-moderne
maatschappij leggen een enorme druk op ons brein, en dat vertaalt zich professioneel in stijgende en langdurige
verzuimcijfers, en privé in een zoektocht naar balans. Met mijn kennis, competenties en ervaringen wil ik mensen begeleiden in duurzaam en vanuit zichzelf gelukkig te zijn.

Naast mijn initialen PA met 3 C's (Connecting Coach and Consultant) staat PACE voor "tempo" en "beweging". Ik heb iets met snelheid in mijn leven. Ik geef graag gas, het mag vooruit gaan, zeker in een operationele context. Ik hou van afwisseling en een goed gevulde dag. Tegelijkertijd vergeet ik tijd en ruimte als ik één op één in gesprek ben. In verbinding met anderen vertraag ik. En op dat moment iemand in beweging zetten (of zelf in beweging gezet worden) vind ik helemaal top!

 

Het is in die combinatie dat het idee voor mijn dienstverlening ontsproten is. Wat als ik mijn vaardigheden als coach, om mensen in beweging te zetten, combineer met mijn (leidinggevende) ervaring in een operationele context? Daar zit een echte win-win! Rendabel ondernemen is immers cruciaal voor het voortbestaan van een bedrijf. Dat wil zeggen: resultaten boeken. Op vlak van jobzekerheid is dit dus ook belangrijk voor de medewerkers. Ik geloof dat sterke bedrijven ondernemingen zijn waar de top en de medewerkers de handen in elkaar slaan. Bovendien geloof ik dat je als mens gelukkiger bent wanneer je je verbonden voelt met je professionele context en daarin echt jezelf kan en mag zijn, en kan groeien.

Met mijn inlevingsvermogen maak ik het verschil, ik ben een authentieke kameleon die vertrekt vanuit verbinding. Ik geloof dat ieders unieke combinatie van dynamieken en patronen resulteert in sterktes en valkuilen. Het is de kunst je authentieke zelf te kennen en vanuit een growth-mindset je veerkracht permanent te laten groeien. Ik ondersteun jou en/of je medewerkers graag bij elk element ervan, om die kunst in de vingers te krijgen.

De inspiratie voor mijn methode komt uit verschillende hoeken. Mijn visie over coaching sluit aan bij die van de internationale coachingsfederatie: "ICF defines coaching as partnering with clients in a thought-provoking and creative process that inspires them to maximize their personal and professional potential." Het zijn die technieken van individuele coaching die ik meeneem naar een professionele context. Daarin blijf ik me verdiepen met opleidingen bij oa Yourcoach en Better Minds at Work. Via Tinco leerde ik ook het Insights model kennen en toepassen en de principes van Verbindend Communiceren ontdekte ik via Encora. Die theoriën vul ik aan met elementen uit de psychologie, oa de cognitieve gedragstherapie en de positieve psychologie. Onderzoekers en auteurs als Elke Geraerts, Brené Brown, Shawn Achor, Jef Clement, Stephen R. Covey en vele anderen blijven me dagelijks inspireren. 

Strong back.
Soft front.
Wild heart.

~Brené Brown

foto%20trouw%20viskes_edited.jpg