Wat kan ik voor jouw bedrijf betekenen?

Go Team

Interim management and consultancy

Leadership is communicating others' worth and potential so clearly that they are inspired to see it themselves

~ Stephen Covey

Ben je op zoek naar iemand die je team tijdelijk kan aansturen en versterken? Dan steek ik graag mijn handen uit de mouwen. Je mag van mij een mensgerichte aanpak verwachten, waarbij de focus ligt op het inzetten van de talenten en het vergroten van veerkracht van je medewerkers. Dat vul ik aan met een aantal operationele skills.

Change-trajecten, opleidingen en workshops

If you're comfortable, I'm not teaching and you're not learning

~Brené Brown

Graag deel ik mijn kennis en ervaring over het maximaliseren van je potentieel met jou en/of je medewerkers. Verder begeleid ik change-trajecten zoals de implementatie van nieuwe tools, werkinstructies of een reorganisatie. Ik bied trajecten op maat, waarbij ik veel belang hecht aan de intake. Door samen de behoefte duidelijk in kaart te brengen breng ik een effectieve oplossing.

People During Workshop
WhatsApp%20Image%202020-04-05%20at%2015.

Mijn achtergrond en visie

Na mijn opleiding Sociologie leerde ik in het bedrijfsleven mezelf echt kennen. Als medewerker Customer Service merkte ik al snel mijn grote klantgerichtheid en sterk probleemoplossend vermogen. Samenwerken met collega’s vind ik heel fijn en ik kan er evengoed van genieten om alleen even stevig door te knallen. In de eerste plaats doe ik mijn werk graag goed, daarnaast ook liefst zoveel en zo snel mogelijk.

Mijn passie voor mensen kreeg nog meer vorm tijdens mijn leidinggevende jaren: niet enkel werken voor mijn klanten, maar ook voor en met collega’s, teams leiden, coachen, kortom: ondersteunen en versterken. 

Het individu is mijn vertrekbasis.  Elk individu bezit een aantal talenten, medailles. Die hebben steeds 2 zijden: de sterkte en de valkuil. De kunst is je bewust te zijn van je valkuil en in te zetten op je talent. Mensen begeleiden in de zoektocht naar hun medailles, daar word ik warm van. Dat zet mensen in hun kracht en bijgevolg zet dat mij in mijn kracht. Mijn hoog abstract redeneervermogen in combinatie met een voorkeur voor een pragmatische aanpak maakt dat ik werken in een operationele context fijn vind. Ik implementeer graag de visie van het management samen met de medewerkers op de werkvloer. Als leidinggevende hoef ik geen expert in de materie te zijn, ik ben expert in het motiveren en versterken van anderen zodat zij hun expertise kunnen omzetten in resultaat.

 

In een corporate context komt daar nog een extra uitdaging bij: een team van authentieke en unieke personen leiden. Door het creëren van een veilige omgeving waarin mensen elkaars medailles in vertrouwen leren kennen maak je van 1 + 1 een 3. Zo kom je vanuit de mens tot écht teamresultaat. In een operationele context wordt in de waan van de dag immers vaak gefocust op kennis, processen en efficiëntie van de mens. Ik geloof dat in een tijdperk van digitalisering we moeten inzetten op menselijke vaardigheden en veerkracht. De toekomst voor de mens ligt in zijn mogelijkheden tot verbinding en creativiteit, daar zit de meerwaarde voor het bedrijf. Dat vraagt sterk leiderschap: motiveren, inspireren, autonomie en vertrouwen geven, eerlijk en constructieve feedback bieden, mensen begeleiden in hun groeiproces en daarbij de verantwoordelijkheden correct verdelen.

 

Met 12 jaar ervaring in de bedrijfswereld, waarvan 7 jaar in verschillende leidinggevende functies heb ik een stevige basis know-how. Mijn ervaring op de hiërarchische ladder van medewerker tot hoger middenkader maakt dat ik de taal van zowel de medewerker als de manager spreek. Met persoonlijke groei als stokpaardje ben ik geïnteresseerd in nieuwe ervaringen en blijf ik me bijscholen.